31.3.2015

Ensihetkiä

Lentomme saapui Joensuuhun aamukahdeksalta ja pienen odottelun jälkeen lentokenttäbussi hurautti paikalle.
"Moikka. Kaksi aikuista keskustaan, kiitos. Satutko muuten tietämään hyvää kahvilaa josta saisi aamupalaa tähän aikaan?"
"Juu, kyllähän mie yhen paikan tiiän, se on siinä kirjaston vieressä. Mie vähän poikkean reitiltä ja jätän teidät siihen eteen."
Mitä ihmettä? Emme ole äitini kanssa ainoita matkustajia, mutta ilmeisesti täällä ihmisillä ei ole samanlaista kiirettä kuin etelässä. Ainakaan kukaan ei sano mitään.

Bussi ajaa parikymmentä minuuttia keskustaan ja kuljettaja jättää meidät kyydistä pienen kahvilan edessä. Menemme sisään ja istumme kahvikupposen ja sanomalehden ääressä tunnin verran. Ihastelemme kahvilan takaseinällä olevia vanhoja purkkeja ja purnuja. Päätämme lähteä kiertelemään heräilevän Joensuun keskustaan ja päädymme Taitokortteliin. Saamme käsityövinkkejä ja ostamme paperinarua sekä heijastinnauhaa. Kiva juttu, joulukin on tulossa kovaa vauhtia.
Suuntaamme vähitellen juna-asemalle, sillä mieheni juna Helsingistä on pian perillä ja kiskobussiyhteys Uimaharjuun lähtee pian sen jälkeen. Käymme ostamassa liput kiskobussiin ja piipahdamme pienessä pop-up-liikkeessä asema-alueella. Mukaan tarttuu pari pientä kivaa juttua.

Kävelemme takaisin laiturille, jossa kiskobussi odottaa jo. Helsingin juna on juuri saapunut ja mieheni ilmestyy viereemme. Raukalla on vielä työvaatteet päällä illalla pitkäksi venähtäneen vuoron jäljiltä ja kun palaamme kotiin, hän menee suoraan takaisin töihin. Ihanaa että hän kuitenkin tuli mukaan, sillä tämä on tärkeä reissu. Siksi äitikin on mukana.
Kiskobussi nytkähtää liikkeelle ja kuulutusjärjestelmä kailottaa koneellisesta lipuntarkastuspalvelusta.

Puoli tuntia vierähtää. Seuraavana Uimaharju. Juna lipuu laiturille ja edessä aukeaa näkymä punamultaisten jugendrakennusten ryppäästä.


Sydän jättää pari lyöntiä väliin.
Tämä se on.
Tästä tulee meidän koti.

Tämä blogi on lähinnä meitä itseämme varten, jotta saisimme kirjoitettua muistiin kaikki ne fiilikset ja ajatukset, joita tämä oma kotimme meissä herättää. Jos siinä sivussa joku saa näistä kirjoituksista yhtä paljon iloa tai tietoa kuin minä saan joistain muista, se on vain plussaa.
Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan taivaltamme kohti unelma-asemaa. Omaa kotia.


1 kommentti: