10.4.2015

Voihan kyökki!

Keittiö. Rakennuksesta löytyy tällä hetkellä kaksi väljästi tulkittuna keittiöksi tunnistettavaa tilaa. Yksi on aseman puoleisessa taukotilassa oleva pieni "keittokulmaus", jossa on kaksi keittolevyä, pieni jääkaappi ja tiskikaappi. Toinen on vahvasti 80-lukua henkivä keittiö asunnon puolella. Kunhan tästä joudamme, asunnon keittiö olisi tarkoitus purkaa lattiaa myöten, sillä kuntotarkastuksessa selvisi että vanhat lankut on aikanaan nostettu kokonaan ylös ja korvattu lastulevyllä. Eristeeksi on vaihdettu tuo aikansa lapsi, lasivilla, joka on näkemämme mukaan toiminut varsin menestyksekkäästi hiirilähiönä. Siellä ne pienet hiirulaiset ovat syntyneet, eläneet ja kuolleet varsin onnellisesti lattian sisällä. Yök.

Keittokulmaus taas on jääkaappia myöten hiirenkakassa (nami), enkä kyllä osaa sanoa mitään varmaa sähkö- tai kylmälaitteiden iästä tai kunnosta.
Keittiö pitäisi siis tehdä alusta loppuun asti kokonaan uudestaan uuteen huoneeseen ja siitähän se stressinpoikanen sitten saakin hyvän kasvualustan. Olemme meinaan suunnitelleet uutta keittiötä nykyiseen toimistoon. Ihana paneelikatto on vuorattu akustiikkalevyillä, putket menevät kivasti kotelossa suoraan huoneen läpi taukotilaan, lattiat ja seinät on vuorattu lastulevyllä ja ilmeisesti vanhan uunin tilalla on vain tyhjä hormipaikka. Lattioiden kunnosta ei ole tietoa muualta kuin noin 30x30cm kokoiselta alueelta, jossa muovimatto on liimattu suoraan lastulevyyn, joka on puolestaan naulattu suoraan lankkulattiaan ilman koolauksia. Ja koska lastulevy on kiinnitetty varsin v-mäisellä tavalla, tarkoittaa tämä sitä että lankkuun on naulattu järjettömän pitkä naula viidentoista sentin välein. Hip. Hei.


Keittiö ei siis ole tällä hetkellä lempipuheenaiheeni kun miettii kaikkea sitä työtä mitä vain ja ainoastaan tuo yksi huone tarvitsee. Akustiikkalevyt pitäisi irroittaa ja paneelikaton kunto tarkistaa. Katto pitää mahdollisesti maalata ja ilmanvaihtohirviön yksi jokaisesta aseman puolen huoneesta löytyvistä raajoista katkaistava. Tämä taas johtaa siihen, että pitää löytää tai teettää IV-putken kattoon jättämään reikään oikeanlaista paneelia ja yläpohja pitää myös tukkia (ja eristää) samasta kohtaa. Sitten päästään seiniin: Lastulevy ja muu mahdollinen ihmeaines on poistettava, joka taas johtaa luultavasti siihen että kattolistat pitää jotenkin pidentää takaisin huoneen alkuperäisiin mittoihin tai kattolistojen kunnosta riippuen uusittava kokonaan (tätä en haluaisi tehdä). Sama juttu jalkalistoille. Sitten pitäisi päättää seinämateriaalista. Tähän tietenkin vaikuttaa se, mitä lastulevyn alta löytyy: Paneelia, ehkäpä? Tapettia? Maalia? Pinkopahvia? Siinä sitten arvaillessa. Kun seinä on vihdoin ja viimein saatu kuntoon, on lattian vuoro. Muovimatto ja lastulevy joutavat hiiteen, eli ensin muovimatto pitää irrottaa noin sentti kertaa sentti-kokoisissa paloissa lastulevystä ja sitten lastulevyä kiinnittävä jokainen naula pitää vetää hohtimilla pois. Tämän jälkeen lankut olisi hyvä nostaa edes jostain kohdasta (jollei jopa kokonaan) pois, jotta voidaan varmistua lattian terveydestä. Jos lankut pitää poistaa kokonaan (numerojärjestyksessä, yksitellen varovasti), täytyy pähkäillä mitä tehdään eristeiden kanssa, mukaanlukien paloeristeenä lattiassa käytetty hiekka. Jos lankut ovat hyvässä hapessa, ne pitää kitata, hioa ja pintakäsitellä. Sitten ne pitää laittaa takaisin paikoilleen juuri siihen järjestykseen missä ne olivatkin.

Ja sitten päästäänkin vasta keittiön suunnittelemiseen!

Tällä hetkellä ei siis tunnu kovinkaan järkevältä valita kodinkoneita, kun juuri nyt tuntuu siltä että keittiö valmistuu ehkä joskus kymmenen vuoden päästä. Siihen asti syödään pitsaa.

Keittiö on siis aihe, josta tulen varmasti kirjoittamaan vielä monesti. Ehkä tätä kautta saa pahimmat "mitä helvettiä me oikein ajateltiin kun hankittiin tällainen remonttipesäke?"-fiilikset purettua.

P.S. Allekirjoitettiin eilen nykyisestä kämpästä toimeksiantosopimus ja näillä näkymin myynti-ilmoitus saadaan nettiin tiistaihin mennessä. Jee!

2 kommenttia:

  1. Ihana työmaa, johan tässä jo sormet syyhyää ! - mom -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa auttamaan! Kyllä täällä ruokapalkkaa tarjotaan aina! :D

      Poista