4.5.2015

Kyökkiä osa kaksi

Pahoittelen pientä luovaa taukoa kirjoittamisessa, mutta sain tänä aikana jo hieman kasattua ajatuksiani keittiön suhteen.

Jos tässä välissä ei oteta huomioon sitä työmäärää, jota keittiö vaatii vain päästäkseen nollapisteeseen (katon, seinien ja lattioiden kunnostaminen, nykyisten sähkövetojen selvittäminen ja vesiputkien asentaminen), olen jo päässyt haaveilemaan keittiön ulkoasusta.

Uusi keittiö tulee siis nykyisen toimiston tilalle ja huone on varsin tilava, noin 6,5x5 metriä. Neliöitä on siis pelkässä keittiössä enemmän kuin siinä helsinkiläisessä yksiössä, jossa asuin lukio-opintojeni ajan.
Alla olevassa kuvassa näkyvät valkoiset kaapit on tarkoitus purkaa ja mahdollisesti siirtää muualle tai myydä pois. Kuvassa toimiston alaoikeassa kulmassa oleva kaapisto on rakennettu ilmeisesti puretun uunin tilalle ja kulmassa onkin tyhjä hormipaikka.
Kuvassa kaapiston vasemmalla puolella oleva putki on yksi ilmanvaihtohirviön lonkeroista.
Elättelen yhä toiveita siitä että saisin tuohon hormipaikkaan vanhan puulieden, mutta sitten pitäisi jotenkin pähkäillä miten lieden päälle saisi huuvan, kun hormeja on tosiaan vain tuo yksi. Onnistuisikohan puulieden käyttö ilman huuvaa? Ei varmaankaan ilman päivittäistä palohälytystä.

Keittiö olisi tarkoitus kasata tuohon samalle seinustalle mihin puuhellakin tulisi. Lisäksi olisi tarkoitus tehdä saareke, jossa on induktiotaso ja laskutilaa, jota voi hyödyntää myös "aamiaisbaarina". Olen myös kovasti haaveillut täysin yläkaapittomasta keittiöstä, jossa hyödynnettäisiin vain turkooseja avohyllyjä nykyisestä ilmanvaihtohuoneesta. Näillä hyllyillä säilytettäisiin käyttöesineitä, etteivät hyllyt olisi ihan tuhottoman paksun pölykerroksen alla.
Turkoosi toisi väriä keittiöön ja hyllyihin kirjoitetut tekstitkin jäisivät kivasti näkyviin luonnetta tuomaan ja kertomaan aseman historiasta.
Ajattelin turkoosien avohyllyjen kaveriksi vaaleahkoa puuta, jolloin keittiön ilmettä voi halutessaan muokata varsin helposti. En lämpene hirveästi kaapeille vaan haluaisin juurikin laatikostoja niiden käytännöllisyyden takia. Naapurimme suosittelekin jo meille erästä joensuulaista puuseppää, mutta olemme myös harkinneet isompien valmistajien keittiöitä.

Juuri tällä hetkellä Epoqin keittiö tuntuisi ehkä sopivalta vaihtoehdolta, kunhan keittiöistä ja materiaaleista saisi vielä hieman enemmän tietoa. Haluaisin käyttää laatikostojen etusarjoissa nimenomaan massiivipuuta, sillä esimerkiksi MDF:n tai laminaatin tuominen satavuotiaaseen taloon tuntuu todella väärältä. Lisäksi puuta voi halutessaan hioa, maalata tai lakata tarpeen mukaan.
Tämän hetken ykkösnimi pelkästään kuvien ja materiaalikuvausten perusteella on Epoqin Shaker.


Shaker Tammi, kuva Epoqin sivuilta. www.epoq.fi

Puhtaasti ulkonäön perusteella pidän myös Epoqin Edgestä, mutta siinä ovet/etusarjat ovat puukuitulevyä ja vain reunat ovat massiivipuuta. Muotoilu vaan tuntuu freesimmältä.


Edge Tammi, kuva Epoqin sivuilta. www.epoq.fi

Olisihan se kätevää jos saisimme tilattua niin keittiön kuin aparaatitikin samasta paikasta. Tällä hetkellä tarkoituksena olisi kuitenkin hankkia niin induktiotasoa, integroitavaa astianpesukonetta ja uunia, liesituuletinta, arkkupakastinta kuin jääkaappiakin suoraan Gigantista. Noh, tässä nyt on onneksi hetki jos toinenkin aikaa ennen kuin keittiön tästä vaiheesta päättäminen on ajankohtaista. Onhan se tosin kiva haaveilla kun unelmissa olisi ihana jääkaappikin.
Jaa minkälainen?


Smeg Retro jääkaappi, kuva Gigantin sivuilta. www.gigantti.fi

No tällainen. Melkein samaa sarjaa saisi hankittua kissoillekin ruokakupit.


Little&Bigger melamiinikuppi raita, kuva Mustin ja Mirrin sivuilta. www.mustijamirri.fi

Näihin kuviin ja tunnelmiin tällä kertaa.

4 kommenttia:

 1. Mulla on puuhella, eikä huuvaa. Eikä savuta :). Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes! Tämä valaa toivoa. Josko huuvaton puuhella toimisi meilläkin. :)

   Poista
 2. Mun mielestä joku rakennusmääräys taitaa vaatia sen huuvan puuhellan yläpuolelle...Riitan puuhellan osalta kannattaa vielä kysäistä että missä tuo puuhella sijaitsee - ulkokeittiössä ? :) Eikä varmaan savuta jos ei ole tultakaan ! Mom

  VastaaPoista