7.8.2015

Kesäkuulumisia

Kuten olettekin varmasti huomanneet, olen viettänyt blogin osalta pientä hiljaiseloa heinäkuun ajan. En ole pitänyt päivitystaukoa niinkään siksi että olisin lomaillut, vaan enemmänkin sen takia etten ole ehtinyt kirjoittamaan.

Heinäkuun alussa saimme remonttiapua viikoksi vanhemmiltani ja nuorimmalta veljeltäni. Saimme tehtyä jonkin verran purkutöitä toimistossa, josta revimme akustiikkalevyt katosta ja osan seinistä hirsipinnalle (kuvan ottamisen jälkeen koko seinästä noin puolet saatiin hirrelle).
Seinien avaaminen kuitenkin keskeytyi kun emme pystyneet poistamaan ilmastointilaitetta sisäseinältä. Koska seinien kanssa ei voitu jatkaa, aloitimme lattian tutkimisen. Avasimme kynnyksen edessä olevan kohdan ja lyhyen arkeologisen tutkimuksen jälkeen selvisi, että ainakin juuri se kohta oli rutikuiva. Lattia on eristetty sammalella ja hyvin hienojakoisella hiekalla, kuten yläpohjakin. Saattaa olla että avaan lattian vielä keskeltä yhden vaihdetun laudan kohdalta sekä mahdollisesti yhdeltä seinän vierustalta ja jos kaikki näyttää hyvältä, voi olla ettei lattia tarvitse muuta kuin kevyen hionnan ja maalauksen.

Lattian lisäksi kurkimme myös rossipohjaan ja päällisin puolin kaikki vaikutti hyvältä. Kuivaa siellä ainakin on ja siitä todisteena kaksi hyväkuntoista Paasivaaran Margariinitehtaan pahvista ja puusta valmistettua perhemargariinirasiaa sekä pieni korkeareunainen (varmaankin testiversioksi jäänyt) tuokkonen. Lisäksi talon alta ongittiin hiusöljypullo ja rikkinäinen Arabian lautanen. Jos vaan tuuletus on riittävä, alapohjan kanssa ei pitäisi tulla suurempia ongelmia (jos vesiputkien kanssa ei ole mitään häikkää).


Myös talon viimeinen hiirenkakkatunneli saatiin purettua makuuhuoneesta.

Purkutyöt auttoivat paljon, mutta suurimman avun saimme ehdottomasti huoneiden järjestämisessä. Oma aikani ja jaksaminen ei ole riittänyt asuintilojen mukavuuteen panostamiseen, joten oli ihanaa kun saimme siihen apukäsiä ja osaamista.

Saimme suuren osan tauluistamme seinälle turvaan, mutta huonekorkeudesta ja monessa rivissä roikkuvista tauluista huolimatta isoja tauluja taitaa olla vielä parikymmentä ja pienistä kaksin-, ellei jopa kolminkertainen määrä ripustamatta. Onneksi on kuiva vintti, jossa voidaan säilytellä niitä tauluja jotka eivät sillä kertaa mahdu seinälle. (Köh. Taiteilijoita. Kenen suvussa?)

Kun suuri osa kämpästä oltiin saatu lähestulkoon järjestykseen, otimme hieman etäisyyttä remontista vajaa viikon ajaksi. Palattuamme pääsimme seuraamaan kotona projektia, jota haluaisin kutsua Ilmanvaihtohirviön tuhoksi! Oli ihanaa katsoa miten lonkerot hävisivät huoneista yksitellen, jättäen jälkeensä vain järjettömän määrän pölyä ja hiekkaa, sekä reiät kattoon.

       
Ennen remontin aloittamista
        
Ilmavaihtohirviön tuhon jälkeen

Kunnon saneeraaja olisi tässä vaiheessa tarttunut heti sorkkarautaan ja purkanut Halltexit siitä toimiston (=tulevan keittiön) seinästä, johon ei aiemmin ole ollut mitään asiaa ilmanvaihtoputkiston takia. Onneksi minä en olekaan kunnon saneeraaja vaan pelkkä harrastehusaaja. En siis vieläkään ole saanut aikaiseksi riipiä tuota kyseistä seinää hirrelle.

Loppujen lopuksi ihan koko hirviötä ei vielä ole saatu irrotettua, mutta kyllä sekin tässä kesän aikana vielä onnistunee. Tässä vaiheessa kone on kuitenkin irrotettu putkistosta kokonaan.Remontoimisen ohella paransimme asumismukavuuttamme niinkin yksinkertaisella asialla kuin JÄÄKAAPILLA! Tässä se nyt seisoo koko komeudessaan!Ihanaa, ettei tarvitse enää ostaa ruokaa maksimissaan kahden päivän satseissa ja säilöä niitä epävarmasti toimivassa matkajääkaapissa.

Keittiö on ollut mielessä muutenkin kuin jääkaapin ansiosta. Kävimme Lahdessa hakemassa vanhan Högforsin Rapid no 3-minipuuhellan, jonka loppusijoituspaikkana toimii keittiön kulma. Hella on hieman pintaruostunut, mutta siitä tulee varmasti varsin mainio kapistus pienen ehostamisen jälkeen.Olemme myös pähkäilleet keittiön mittasuhteita ja eräänä iltana päätimme pistää tyhjät muuttolaatikot hyötykäyttöön. Voin suositella tällaista live-3d-mallinnusohjelman kokeilemista kaikille!Huomioikaa baaritaso, jonka alta on tarkoituksella jätetty laatikot pois.
Tämän kanssa vierähtää tovi jos toinenkin, joten nyt rohkeasti kokeilemaan!

Kuukaudessa on tapahtunut muutakin, mutta jätetään muiden kuulumisten päivittäminen seuraavaan postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti