27.11.2015

Laattavalinnat

Kylppärin laatat ovat ne pienin murhe tässä katastrofissa, sillä sen sijaan että miettisin vain kylpyhuoneen sisustusta, joudun pääasiassa pähkäilemään pääni puhki myös erilaisten ilmanvaihtoon liittyvien asioiden takia. Siksi ongelmat mm. tuloilman, ilmanpaineen ja kastepisteen suhteen ovat olleet lähiaikoina päälimmäisenä mielessäni kylpyhuoneesta puhuttaessa.
Ihan mukavaa siis ajatella jotain muuta ja kirjoittaa näistä pinnallisemmista asioista välillä.

Kylpyhuoneeseen ja vessoihin on tulossa Pukkilan laatat, joita kävimme jokin aika sitten pyörittelemässä myymälässä.

Kylppäriin meille on näillä näkymin tulossa kolmen eri värin sekoitus kuusikulmaista Naturaa lattiaan ja seinälaatat 150cm korkeuteen asti.
Lattialaatat ovat väriltään valkoinen, tummanharmaa ja vihreä. Ne näyttävän yhdessä suunnilleen tältä.


Pukkila Natura http://www.pukkila.com

Alkuperäisessä suunnitelmassa seinään oli tarkoitus laittaa valkoista 10 x 30 cm -kokoista Lumoa, mutta koska Pukkilan tehdas lopetettiin Suomessa, Lumon saanti on tällä hetkellä epävarmaa ja saattaa olla että sitä saataisiin vasta helmikuun jälkeen. Tästä syystä vaihdoimme laatan kiiltävän valkoiseen Arkitekt Coloriin. Laatat ladotaan pystyyn 150 cm:n korkeuteen ja ne rajataan yläreunasta valkoisilla boordilaatoilla. Saatan haluta alareunaan tuota valkoista laattaa vaakaan ladottuna. Vähän tähän tapaan:Laatan yläpuolelle tulee joko maali tai vinyylitapetti. En vielä ole päättänyt, mutta jotain värikästä kuitenkin.

Suihkunurkkaan olisi pitänyt tulla harmaa Lumo, mutta samasta syystä kuin valkoisen vastaavan laatan kanssa, jouduimme tyytymään Arkitekt Colorin harmaaseen (joka tässä kuvassa sattuu näyttämään beigeltä) kiiltävään laattaan.
Suihkunurkka kannattaa kuulemma laatoittaa kokonaan, joten vaikka laatta onkin melko mitäänsanomaton, haluan tuoda suihkuun jonkin jujun. Ajattelin että takaseinällä ladonta olisi ns. herringbone, siis ruotoladonta ja muilla sivuilla esimerkiksi suora- tai tiililadonta.


Kummankin vessan lattiaan meidän oli tarkoitus pistää myös Naturan kuusikulmaista laattaa, mutta mieli muuttui kun pääsimme katsomaan Naturan kahdeksankulmaista laattaa livenä. Vessoista laatoitetaan vain lattiat ja seinille laitetaan helmiponttipaneeli noin 150 cm:n korkeuteen.

Kylpyhuoneen yhteydessä olevan vessan laatat ovat hieman tummempia kuin kylpyhuoneeseen tulevat, mutta väriskaala pysyy suunnilleen samana. Vaaleaa beigeä ja tummanvihreää, olkaa hyvät.


Pieneen, asunnon puolen vessaan halusin hieman vaaleampia sävyjä, sillä puolentoista neliön toiletista tuppaa tulemaan muuten varsin synkkä, vaikka huonekorkeutta löytyykin. Sinne hankimme valkoisen ja vanhan roosan yhdistelmän.


Vanhan roosan kanssa meneekin paneelissa sitten mikä väri vaan, oli se sitten ruusun värinen tai turkoosi.

Seinien suhteen en ole tosiaan vielä ehtinyt päättämään mitään, mutta esimerkiksi kylpyhuoneeseen jokin yltiöromanttinen kukkatapetti olisi juuri omiaan! Sitä voisi sitten ihastella kylpyammeessa kölliessään. Tämä tyyli voisi olla aikas ihastuttava, vaikkakaan juuri tämä tapetti ei materiaalinsa vuoksi käy kylpyhuoneeseen.

Jubileum Flora 5474 http://www.borastapeter.se
Onneksi menee vielä jonkin aikaa siihen, että ollaan tapettien ja maalien kanssa tekemisissä, joten hetken aikaa saan vielä pähkäillä. Laatat nyt on kuitenkin valittu.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti