25.11.2015

Laiskan bloggaajan tapahtumakooste

Voi hyvänen aika miten pitkäksi aikaa tuo oman remonttitaidottomuuden soimaaminen jäi tänne roikkumaan. Toisin kuin ehkä luulette, en langennut kahden kuukauden angstiin ja tekemättömyyteen aiemmasta remppakömmähdyksestä. Päinvastoin, meillä on ollut niin julmetusti tekemistä, ettei päivittämisestä ole tullut koulutöiden ja remontoinnin ohella yhtään mitään!

Ehkä ensimmäisiä hyviä uutisia on se, että lainhuudatus on nyt valmis ja tonttimme rajat merkitty puukepein maastoon. Jos hyvin käy, saamme rajapyykit paikoilleen joulukuun alussa ja samalla selviää ulkohuussin omistajuuden kohtalo.

Toinen hyvä uutinen on se, että pääsemme vihdoin ja viimein aloittamaan kylpyhuoneremontin joulukuun 1. päivä, jonka jälkeen kodissamme on joka arkipäivä joku hääräilemässä minun lisäkseni ensi vuoden alkupuolelle asti. Huone on juuri nyt purettu lähes kokonaan väliseinistä ja lastulevylattioista, joten siihenkin on vierähtänyt hieman aikaa.
Laatat on jo valittu ja niistä kirjoittelenkin seuraavassa päivityksessä tarkemmin. Lisäksi onni potkaisi ja kunnolla kun löysin Torista aivan upean KIRKKAANPUNAISEN, valurautaisen tassuammeen todella edullisesti! Painaa kuin synti, mutta on se vaan niin upea kapistus. Laitan ammeesta kuvan, kunhan ehdin ja muistan.
Ainoa iso ongelma tällä hetkellä on ilmanvaihdosta päättäminen: IV-kone vai kanavapuhallin. Tähänkin palataan varmasti piakkoin.

Kolmanneksi, olemme saaneet yhteistuumin aloitettua keittiön katon rapsuttelemisen puhtaaksi akustiikkalevyjen jättämästä liimasta, mutta työstä tulee varmasti rankkaa ja se jatkuu pitkään. Liima kun ei lähde ilman että alla oleva maali lähtee myös, joten "helpompi" ratkaisu on kaapia maali kokonaan pois. Siinä tosin niska ja hartiat kuolevat alta aikayksikön, joten ehkä on vain hyvä asia, että meillä on keittiön remontoimiseen varattu runsaasti aikaa.
Katon lisäksi myös keittiön lattiassa on tekemistä, sillä siinä on ilmeisesti linoleumin alla ollutta huopaa läiskinä, mutta se irtoaa onneksi veden ja lastan avulla.
Keittiö on nyt kahta seinää (ikkunaseinä ja lipunmyyntiluukkuseinä) vaille otettu hirrelle ja lyhyeltä seinältä levytyksen alta löytyikin vanha sisäoven paikka! Ajattelin hyödyntää vanhaa aukkoa ja tehdä siihen hirren syvyisen pienen hyllyn. Katsotaan, mitä tästä suunnitelmasta tulee.Vaikka keittiö onkin edelleen täysin alkutekijöissään, tilasimme jo keittiökalusteet ja laitteet, ja ne toimitetaan meille ensi maanantaista lähtien! Keittiöstä kirjoitan myös ihan oman postauksen piakkoin.

Neljänneksi, entinen laitehuone, tuleva kodinhoitohuone on myöskin ulkoseiniä lukuunottamatta revitty pinkopahveista ja lattia lastulevyistä. Alta paljastui ensimmäinen tässä talossa näkemäni lautainen väliseinä, oviaukko ja tähän mennessä parhaassa kunnossa säilynyt puulattia, kahdessa eri värissä (kuvan värit ovat umpisurkeat, mutta lattia on keltainen lähempänä ovea ja punainen muualla huoneessa).Tarkoitus olisi säilyttää tuo puulattia kodinhoitohuoneessa, joten viemäröinneistä ja vesiputkista pitää hieman keskustella.

Jottei kaikki olisi pelkkää plussaa, tulevasta kylpyhuoneesta löytyi muutaman metrin pätkä asbestilla eristettyä vesiputkea ja se pitää poistaa. Helpoin tapa tehdä tämä juuri nyt on poistaa putket kokonaan eristeineen, jonka jälkeen asbestipurkaja purkaa asbestin muualla ja me saamme väliaikaset muoviset vesiputket kotiimme kylpyhuoneen valmistumiseen saakka.

Tässähän näitä kuulumisia tällä kertaa. Piakkoin siis kylppärin laatoista ja keittiöstä asiaa!P.S. Ihana, ihana lumi tuli (tässä kuvassa jo pari viikkoa sitten kuvattuna) ja ensimmäistä kertaa ikinä olen höpsähtänyt joulunodotukseen! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti