13.12.2015

Viikkokatsaus

Olin jo hieman epäileväinen sen suhteen, ehdinkö kirjoittaa päivitystä tällä viikolla ollenkaan koulutöiden takia (kolme portfoliota, wikiaineisto, esitelmä, reflektioessee, kirjatentti ja rästissä olleet tehtävät työllistävät yhden jos toisenkin opiskelijan näin joulun alla). Tänään sain kuitenkin hommat pakettiin, joten pääsen taas esittelemään tämän viikon tapahtumia kylpyhuonerintamalla.

Maanantai meni pääasiassa kylpy- ja kodinhoitohuoneen lattian aukaisemisella lahonneen alalaudoituksen osalta. Myös vanhasta suihkusta löytyi lisää lahoa ja sen lattia saatiin auki kokonaan maanantaina. Kylpyhuoneen lattian alla paikkailtiin yhtä hieman pehmennyttä hirttä.Homma jatkui seuraavana päivänä kylpyhuoneen alahirsien tukemisella varmuuden vuoksi (vaikka eristeenä oleva hiekkamäärä painoi varmasti enemmän kuin tuleva betonilaatta) ja vanhojen viemäriputkien poistamisella. Kylpy- ja kodinhoitohuoneen alalaudoitus saatiin korjattua ja vanhat tervapaperit saivat kyytiä seinistä. Toinen, käytöstä poistettava viemärin tuuletusputki purettiin pikkuvessasta ja vanhan suihkun seinästä sahattiin iso könttä läpilahoa hirttä pois.
Ja jottei tilaa olisi liikaa, myös keittiökalusteemme toimitettiin ja roudattiin sisään.

Keskiviikkona oli aikamoista hässäkkää, kun kaikki mahdolliset tekijät tulivat käymään. Parhaimmillaan täällä oli koko konkkaronkka paikalla: LVI- ja kylpyhuonesuunnittelijat, putkimies, sähkömies ja remppamies. Oli lievästi sanottuna häslinkiä.

Suihkun alahirret tuettiin ja lahot osat leikattiin pois. Käyttöön jäävä viemärin tuuletusputki pannoitettiin tukevasti paikoilleen, joten se ei jatkossa pääse luiskahtamaan alas rikkomaan viemäreitä.
Myös pikkuvessan lattiasta poistettiin kaikki laho alla olevia irrallisia hirsiä myöten ja samalla remonttimies löysi rakenteisiin kuolleen kissan (joka kuljetettiin huolellisesti pois jätesäkissä, etten joutuisi näkemään sitä). Myös tuuletusräppänän kotelointi poistettiin. Ja koska emme nyt niin ole tilan ystäviä, mies vuokrasi pakettiauton aamulla ja haki julmetun kasan remonttitarvikkeita, jotka sijoitettiin keittiölaatikoiden viereen odottamaan käyttöä. Betoni tulee vielä erillisellä kuljetuksella, sillä sitä tulee lattiaan yhteensä kuution verran.Torstaina aloitettiin kodinhoito- ja kylpyhuoneen ulkoseinien huokolevytys. Pikkuvessassa sijaitsevaa lautaseinää alettiin purkaa kummallisen kasvuston (luultavasti jonkinlainen pieni sädesieni) takia ja lahoja hirsiä paikkailtiin. Tämän lisäksi kodinhoitohuoneen ulkoseinissä olevat reiät, jotka jäivät VR:n laitteista jäljelle, täytettiin.Perjantaipäivä meni suurimmaksi osaksi kodinhoito- ja kylpyhuoneiden lattian koolaamisen kanssa sekä vessan lattian lahovaurioiden kanssa pähkäillessä.Ehkä koulutyöt ovat olleet tällä viikolla se minun pelastukseni, sillä mies on ottanut nyt suuremman vastuun remonttihommista. Toivon mukaan torstaisen tentin jälkeen täälläkin oltaisiin saatu suurimmat laho- ja random kasvusto -pähkäilyt loppuun, jotta pääsisin odottamaan joulua hieman nykyistä pienemmällä stressimäärällä.

1 kommentti:

  1. Leppoisaa ja rauhallista joulunaikaa Teille molemmille sinne remontin keskelle.

    VastaaPoista