21.1.2016

Uusi huone ja lattia

Meillä on ollut ihan järjetön hässäkkä täällä ja sama meno jatkuu vielä ensi viikolle asti.

Kodinhoitohuone on nyt kokonaan levytetty (paitsi sisäseinien alaosat, joihin tulee paperointi ja paneeli) ja kylpyhuoneen seinät koolattiin. Kylpyhuoneen seiniksi laitettiin gyprocia (palan ikuisessa helvetin tulessa ja syön rikkiä lounaakseni loppuelämän).Myös ison vessan seiniä päästiin rakentamaan, eli saimme hujauksessa uuden huoneen!


Eikä siinä pitkään nokka tuhissut niin kylppärinkin seinät oli saatu valmiiksi suihkunurkkausta myöten. Kodinhoitohuoneen lattia vesieristettiin, kuten myös kylppärin seinät niiltä osin kuin oli tarpeellista.
Väliaikaisen keittiön ja kylppärin välinen ovi siirrettiin uudelle paikalleen.


Ja kodinhoitohuoneen lattia laatoitettiin! Laataksi valikoitui pienellä kiireellä Pukkilan Huurre antrasiitinharmaana.


Kodinhoitohuone vaatii vielä tapettia seinän yläosaan ja paneelin alaosaan. Helmiponttipaneeli on jo haettu viereiseltä höyläämöltä. Suunnitelmissa on asentaa se nyt maalamattomana ja maalata se joko loppukeväästä tai ensi talvena, riippuen muista remonttikiireistä.
Makulatuuritapettia olisi tarkoitus lätkiä seinään viikonloppuna, jos sitä vaan sattuu löytymään täältä itärajalta. Jos ei, sitten homma jää ensi viikkoon kun odotellaan tilauksen saapumista.

Pikkuvessassa on avattu purutäytteiset lautaseinät kokonaan ja alta löytyi hieman lisää lahoa. Se poistetaan tosin vasta siinä vaiheessa kun pääsemme väliaikaisen keittiön kimppuun, sillä kyseiset laudat on kiinnitetty seinän toiselta puolelta ja niiden päällä on halltexia ja tapettia.
Sädesienen vaurioittamat puuosat on pyritty poistamaan ja nyt remonttimies onkin joutunut rakentamaan uuden seinän runkoa oven ympärille.Laatatkin saapuivat (pienen paskahalvauksen saattelemana) ja huomenna paikallinen laatoittaja tulee vilkaisemaan onnistuuko kuusi- ja kahdeksankulmaisten laattojen asentaminen sekä kalanruotoladonta häneltä.

Kylppäriin tuohon suihkun "lipan" alle on tarkoitus kiinnittää liukuovi. Itse lippaan oli alunperin tarkoitus asentaa pieni vanha ikkuna, mutta harmillisesti homma meni mönkään ajanpuutteen vuoksi. Kompensoin ihanan ikkunan puuttumista kattokruunulla suihkussa. Ihan aikuisten oikeasti. Jokainen tarvitsee hieman luksusta elämäänsä.

Jos kaikki menee niin kuin Strömsössä, meillä on ensi viikon lopulla pyykinpesumahdollisuus! Jos ei, pitää odottaa siitä vielä vajaa viikko.

Ai niin, ajattelin hieman selventää tätä talon nykyistä kylppärinurkkausta. Punaisella on merkattu uusi huonejako, suihkussa on liukuovi ja portaiden alushuoneeseen menevästä ovesta pääsee nyt kylppäriin ja vanha oviaukko jää avonaiseksi tällä erää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti