9.2.2016

Kuutta ja kahdeksaa kulmaa

Viime viikko on pyörähtänyt pääasiassa kylpyhuoneen ja vessojen lattioiden vesieristämisellä ja laatoittamisella. Kuusikulmaisen laatan asentamiseen meni pari päivää, mutta ai että siitä tuli hieno!


Lattiat ehdittiin saumatakin jo. Kylppäriin tuli saumoihin Weberin Vetonit-saumausaine harmaana (6. Grey) ja vessoihin vähän tummempana harmaana (7. Smoke).


Vessojen lattioista tuli aivan järjettömän hienot.


Erityisesti pikkuvessan lattia on niin sympaattinen, että se vaatii kaverikseen hyvin sievät paneelit ja kalusteet.


Kylppärin seiniin kiinnitetään juuri boordilaattoja kovaa vauhtia ja kun se osa on saatu valmiiksi, ne saumataan vähän tummemmalla valkoisella (2. Marble). Inhosin edellisessä kodissamme kylpyhuoneen lattian vitivalkoisia saumoja, jotka eivät tosiaankaan pysyneet valkoisina. Halusin nyt hieman tummemmat saumat lattiaan, mutta seinässä piti pysyä valkoisen sävyissä haluamani vaikutelman takia.

Meillä on myös saatu viimeinenkin ovi paikoilleen. Halusimme isompaan vessaan kaksi ovea (odotussalista yksi ja kylppäristä toinen), jottei tarvitse juosta märillä jaloilla ja pyyhe päällä suoraan odotussalin läpi (ja monen ison ikkunan sekä junaa odottavien matkustajien ohi).


Ovi on yksi kylpyhuoneen alueelta puretuista laakaovista. Jos joskus tuntuu siltä että haluamme puisen oven tuohon kohtaan, niin voimme sen sitten aikanaan teettää jossain... Tosin tällä hetkellä luulen että tuo ovi tulee roikkumaan tuossa pitkään.

Boordilaattojen laatoittamista varten piti myös kiinnittää ovi- ja ikkunalistat.Kylpyhuone odottaa vielä seinien lasikuitutapetointia ja maalaamista sekä katon panelointia. Vessoissa pitäisi myös paneloida katot ja isossa vessassa pitää asentaa puolipaneelit seiniin ja tapetoida, mutta pikkuvessassa ei tarvita muuta kuin puolipaneeli.
Aika iso osa noista asioista tehdään loppuun itse, sillä tämän viikon jälkeen emme enää aio pitää remonttimiestä täällä.

Josko tämä kylppäriremppa olisi kohta ohi. Suihku ja kylpyhana saapuivat tänään ja sitten kun ne saadaan asennettua, tiedetään että ollaan saatu homma kylpyhuoneen osalta valmiiksi.

2 kommenttia: