13.3.2016

Loman jälkeen

Olemme nyt kotiutuneet parin viikon ulkomaanmatkalta ja täytyy kyllä sanoa, että matka tuli juuri oikeaan rakoon. Remontoimiseen ja raha-asioihin liittyvä stressi on hieman hellittänyt ja suurin remonttimiehen tekemien mokien aiheuttama vitutus on hälvennyt (vaikka väärinpäin asennetut kattopaneelit tulevatkin rassaamaan vielä pitkään). Nyt tarkoitus olisi pikkuhiljaa tilailla sähkötarvikkeita, hankkia maali kylpyhuonetta varten, asentaa suihkuseinä ja pyytää laatoittaja viimeistelemään kylppäri. Vessojen puolipaneelit on jo leikattu valmiiksi ja tänään sekoittelimme ison vessan puolipaneeleita varten sinertävän harmaata maalia muualta yli jääneistä maaleista. Ensi viikolla on varmaan tarkoitus hankkia pienen vessan paneeleihin maali ja maalata molempien vessojen paneelit ja ehkä jo asennellakin niitä.

Eilen saatiin roudattua kodinkoneet kodinhoitohuoneeseen ja toivon mukaan huomenna onnistuisi pesukoneen vesiliitännän tekeminen. Kodinhoitohuone alkaa muutenkin olemaan paneelien maalausta (ja yhden ikkunalistan asennusta) vaille valmis. Eilen ähkittiin kodinhoitohuoneen viimeiset koristelistat paikoilleen ja nurkissa piti vähän soveltaa eri paksuisten seinien takia. Tehtiin itse ja säästettiin - sen on näköisetkin.


Illemmalla puhtia riitti vielä kylpyhuoneen ja vanhan keittiön välisen oven riipimiseen vanerista, ainakin suurimmaksi osaksi. Siitä tulikin samalla ensimmäinen ovi, joka tässä talossa ollaan kaivettu suurimmaksi osaksi vanerin alta esiin. Oven toisella puolella oli aiemmin suihku, joten siltä puolelta vaneri oli sekä liimattu, että naulattu paikoilleen (eikä se halua lähteä niin millään pois). Valkoisen oven sijaan nyt päästään katsomaan tuollaista toiselta puolelta hennon päärynänvihreää, toiselta puolelta harmahtavaa väliovea.Ja koko oven riipiminenhän alkoi alunperin rikkinäisestä ovenkahvasta, joten päätin siis leikkiä lukkoseppääkin.

Ensin lukko auki ja huomasin että kahvan ylös palauttava jousi oli hajonnut toisesta päästä.


Pöhläisin muistitikusta kaksi sopivan kokoista metallirinkulaa ja kiinnitin ne jousen toiseen päähän hajonneen lenkin tilalle. Näin pienellä kikkailulla sain koko systeemin toimimaan taas normaalisti.


Kaikkea sitä tuleekin tehtyä vanhan talon inspiroimana.

4 kommenttia:

 1. Loma on tullut tarpeeseen. Odottelen kuvia kodinhoitohuoneesta kun se on valmis ja maalattu. Hieno lukon korjaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kodinhoitohuoneen lopullinen maalaus odottaa vielä toukokuuta ja kuivempaa maalaussäätä, jolloin paneelit ovat jo asettuneet.
   Loma tuli tosiaan tarpeeseen ja välillä on kiva toteuttaa näitä pikaprojektejakin. Kun näkee tuloksen jo samana tai seuraavana päivänä, jaksaa taas isompaakin hommaa vähän eri tavalla. :)

   Poista
 2. Hyvähän tuo, että maltoitte lomaillakin. Vähän jo niin ajattelinkin, kun tänne ei tekstit muuttuneet. Taidat olla sellainen "seitsemän pennin" seppä, jolta ei mene sormi suuhun! Hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka oma päivätysaikatauluni ei aina pidäkään, niin jäi kyllä pienesti kaihertamaan tuo loman aikainen päivitystauko. :P Onneksi nyt pääsee taas vähitellen normaaliin rytmiin.
   Minä olen meistä kahdesta ehkä se jolla on hieman enemmän taipumusta luovaan ajtteluun erikoisen paikan edessä, mutta kyllä ne kaikki korjaukset ja kikkailut menevät vielä täysin kantapään kautta. Onneksi ei käynyt huonosti lukon kanssa! :)

   Poista