21.4.2016

Elossa ollaan

Nämä parin viikon päivitystauot tuntuvat olevan tällä hetkellä enemmän sääntö kuin poikkeus. Elossa ollaan ja asioita tapahtuu, mutta aina ei ole aikaa tai jaksamista päivittää tietoja tänne blogin puolelle.

Tällä kertaa tosin asemalla ei ole tapahtunut kovinkaan paljoa edistystä, pikemminkin päinvastoin. Yritimme pääsiäisenä taas ottaa väliaikaista sisävessaa käyttöön (noin seitsemättä kertaa), mutta se meni jälleen päivässä tukkoon. Pääsiäisviikonloppuna sitä sitten availtiin hartaudella, tuloksetta. Noin viikkoa myöhemmin saimme vihdoin lainattua viemärikameraa ja mikäs se sieltä paljastuikaan meitä useamman kuukauden ajan riivanneiden viemäriongelmien syyksi? Ekovillatuppo. Ekovillan tunkeminen viemäriin oli tuon joulukuussa palkkaamamme murheenkryyni-remonttimiehen harvinaisen älykäs ( . . . ) tapa hillitä viemäreiden haisemista, mutta ilmeisesti hän ei ollut poistanut tuppoa ennen vessanpöntön laittamista paikoilleen.

Ilmoitimme tästä remonttifirmaan ja sieltä tultiin availemaan tukosta. Jälleen tuloksetta. Jossain vaiheessa firman lähettämä putkimies päätti sitten avata väliaikaisen lattian, jonka alla keittiön ja kylpyhuoneen sekä vessojen viemärit yhdistyvät. Viemäriliitoksen alta löytyi läpimärkää ekovillaa, eli tukoksen takia liitos ei ollut kestänyt ja oli syntynyt vesivahinko. Villat poistettiin ja lattia laitettiin paikoilleen odottamaan jatkotoimenpiteitä.

Nyt olemme odotelleet puolitoista viikkoa viemärin korjausta, koko viemärin matkalta tehtävää tarkistusta ja villojen uusimista, etenkin remonttifirman yrittäessä pompottaa meitä. Se ettei villoja saatu poistettua vaan ne "katosivat" mystisesti, herättää epäilyksen että ne ovat siirtyneet eteenpäin viemärissä ja saattavat aiheuttaa ongelmia myöhemmin. Tietty jos vierähtää parikin kuukautta niin että villojen rippeet keräävät kuonaa ja viemäri tukkeutuu uudestaan vasta sitten, remonttifirma pesee kätensä asiasta varmasti. Tämän takia on tärkeää, että saamme viemärit kuvattua loppuun asti, jotta voidaan varmistaa että villatukos on siirtynyt "kaupungin riesaksi", siis kaupungin viemäriverkoston isoihin putkiin. Tähän mennessä remonttifirma on kuitenkin ollut hyvin vastahakoinen tekemään koko viemärin kuvausta omaan laskuunsa. Ottaen kuitenkin huomioon miten paljon täällä on törttöilty heidän työmiehensä toimesta, emme ole antamassa tässä asiassa periksi.

Eli sellaista täällä. Tämän lisäksi ainoa asia jolle on jäänyt aikaa ja jaksamista on keittiön katto, mutta tällä työtahdilla valmista ei ole edes juhannuksena.

Harmittaa, sillä alkuun ajattelin että jo on ihme jos keittiö ei ole maaliskuun loppuun mennessä valmis. Kylpyhuoneremontin pitkittyessä aloin haaveilemaan toukokuun alusta ja sittemmin toukokuun lopusta. Nyt tuntuu siltä ettei homma tule valmiiksi ikinä ja joudumme katsomaan tuota pientä, surkeaa väliaikaista keittiötä vielä toisenkin vuoden ja elämään puolikkaassa talossa, toisen puolen ollessa katastrofialuetta.

Lisäksi rahatilanne on aivan järjettömän huono tuon pahasti pitkittyneen ja silti keskeneräisen kylpyhuoneremontin takia, joten vaikka aikaa sattuisikin löytymään jostain, niin rahaa ei varmasti ole. Lottovoittoa tai enkelisijoittajaa odotellessamme, tässä maistiainen meidän keittiön katosta.


6 kommenttia:

 1. Nouseepa tukka pystyyn tuollaisista remppamiehistä! Kun teilläkin on ihan tarpeeksi tekemistä ilman remppaäijien aiheuttamia vesivahinkoja (ja vielä viemärivahinkoja, joka on inhottavampaa kuin puhdas vesi).

  Noin niin kuin yleisesti, meilläkin on aika rauhallista rempparintamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä tietää että muuallakin on vähän hiljaista remontoinnin suhteen, tämä blogimaailma kun tuppaa helposti antamaan sellaisen kuvan että jok'ikinen ihminen tällä planeetalla tekee jotain kotinsa kaunistukseksi tai korjaamiseksi, paitsi tietenkin me. :D

   Kyllä tosiaan harmittaa että tuli palkattua tuo kyseinen firma ja tekijä, mutta sille kun ei enää voida mitään, niin asian kanssa täytyy vaan yrittää elää. Korjaavat sitten jälkiään sitä mukaa kun vikoja paljastuu (pessimisti ei pety).

   Poista
 2. No eihän tuo kovin mairittelevaa kuvaa tekijöistä anna, miten tulittekaan kyseisen firman valinneeksi? Vanhan rakennuksen kunnostaminen on rankkaa ilman tuollaisia jälkiselvittelyjäkin. Niin ja, miltähän siitä tekijästä tuntuu? Luulen, ettei "mieli mettä keitä".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän oli alkuun jo sovittu että eräs paikallinen kovasti suositeltu timpuri tulisi hoitamaan tämän meidän kylppäriosion kokonaan. Hän kuitenkin loukkaantui kesällä ja meidän harmiksi pitkitti meille ilmoittamista usean kuukauden ajan (siis ilmoitti, että sairasloma jatkuu X ajan ja sen jälkeen ilmoitti taas seuraavan ajan) niin, että lopulta oltiin muistaakseni marraskuussa kun kävi ilmi, ettei hän saa aloitettua hommaa ollenkaan samana vuonna. Meillä taas kotitalousvähennysten saaminen edellytti sen, että homma aloitetaan vuoden 2015 puolella, joten yritettiin siinä kiireessä saada joku tekemään. Ensin tärppäsi Kolmosilta ja työnjohtaja vaikutti tajuavan mitä haetaan, mutta he myivät remonttiajan suoraan meidän nenän edestä muualle. Kolmoset sitten suosittelivat Jokiväriä. Meillähän ei ole ollut tietoa hyvistä ja huonoista firmoista tänne muutettuamme, joten nyt vaan sattui käymään aivan käsittämättömän paska tuuri.
   Jotenkin sitä sitten kuvitteli sinisilmäisesti kaiken sujuvan hyvin, vaikka jo ensimmäisen päivän jälkeen remonttimiehestä oli tosi huono fiba. Minulla taitaa olla yksi julkaisematon itkupotkuraivarivuodatuskin juuri remontin ensimmäiseltä viikolta vielä tallessa. Pidän sen tallessa jatkoa ajatellen. Muistanpahan kuunnella omia vaistojani vastaisuudessa.

   Remonttimiehen tuntemuksista en osaa sanoa mitään, eikä suoraan sanottuna kiinnostakaan. Enemmän mietityttää, miten tuollaista törppöä pidetään vielä töissä, etenkin kun asennevammaisuus tuntui olevan yksi iso ongelma työmaalla (mm. ei tuntunut haluavan ottaa ohjeita vastaan naiselta, ei kuunnellut annettuja ohjeita, kirjannut niitä ylös tai noudattanut niitä monenkaan sanomiskerran jälkeen).

   Poista
 3. Sehän se on vieraalle paikkakunnalle muutossa, ettei ketään tunne eikä ole keneltä kysyä. On vain luotettava. Asioilla on tapana lopulta järjestyä, vaikka välillä epäilyttääkin.
  Kerro kuulumisia, näitä aivan odottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuripa näin. Nyt sattui vaan huono tuuri kohdalle, mutta eiköhän se siitä. :)

   Poista