6.4.2016

Kattohommia ja panelointia

Elämä on ollut melko kiireistä taas. Kevään viimeiset koulutyöt painavat päälle ja kotona on vaikka mitä tehtävää, mutta onneksi olen päässyt päästelemään höyryjä naapuriin ratsastuksen muodossa. En edes tajunnut miten paljon vanha harrastus vaikuttaa omaan fiilikseen, tunnin jälkeen on paljon helpompi olla ja tehtävät asiat eivät tunnu niin raskaalta. Naapurin Tiinakin kirjoittaa omaa blogiaan, jossa hän kertoo eläinavusteisesta toiminnasta.

Ratsastamisen ansioista olenkin jaksanut keskeneräisyydessä elämistä ihan eri tavalla ja olemme saaneet remonttia etenemään.

Suurin homma päivitystauon aikana taisi olla keittiön katon eristäminen ja paperointi, johon onneksi saatiin pääsiäisenä apua perheeltäni. Vanha kattohan oli äänenvaimennuslevyjen takia aivan järkyttävässä kunnossa. Kun yritimme poistaa villariekaleita ja vanhaa maalia katosta, tulimme pian siihen tulokseen ettei keittiö valmistu sillä tahdilla ennen meidän viisikymppisjuhlia.

Päätimme siis madaltaa kattoa viisi senttiä. Asensimme kattoon rimat ja rimojen väliin ekovillalevyt lisäeristeeksi. Valitettavasti ekovilla oli sen verran lötköä, että ne piti niitata paperisuikaleiden avulla paikoilleen, vaikka levyt olisivatkin kokonsa puolesta pysyneet hyvin rimojen välissä.


Ekovillan jälkeen katto paperoitiin.


Tuohon päälle oli tarkoitus napsutella paneelit, mutta meillä lainassa oleva naulapyssy ei syönyt niin pitkiä nauloja, joilla paneelit pysyisivät paikoillaan. Katto on siis vielä kesken, mutta keittiössä tuntee jo nyt että se on lämpimämpi kuin aiemmin.

Lyhyet naulat eivät tosin haitanneet toisen huoneen panelointia ja olemmekin saaneet paneloitua pikkuvessan noin 98-prosenttisesti! Seinältä puuttuu enää nelisen paneelia, jotka odottavat ovilistojen valitsemista.
Lattiassahan on Pukkilan ihana kahdeksankulmainen laatta, jonka väleistä löytyy vanhaa roosaa, joten tietenkin paneelin täytyi olla pinkki!Alempi kuva on hieman rakeinen ja otettu huonossa valaistuksessa, mutta siitä saa vähän osviittaa.

Uusi pönttö on tarkoitus asentaa lähiaikoina. Emme ole vieläkään päässeet käyttämään edes väliaikaista vessaa, sillä viemäri ei ole vetänyt. Eilen selvisikin sitten viemärikuvauksen jälkeen, että täällä touhunnut remonttimies oli tukkinut viemäreiden aukkoja ekovillalla hajun takia ja jossain vaiheessa villaa on mennyt myös viemäreihin. Taas lähti sähköpostia siihen suuntaan.

Nyt kun pikkuvessa on lähes valmis, purimme nelisen kuukautta sitten pystytetyn pölyseinän. Seinän poistuttua väliaikainen keittiö tuntuu aivan järjettömän isolta!


Oli jo aikakin saada tuo hirvitys pois, kissatkin onnistuivat viimeisen kahden viikon aikana raapimaan oven alaosan rikki, joten se oli oikeastaan pelkkä köntti jeesusteippiä loppuvaiheessa.

Vasemmalta pääsee nyt siis suoraan kylpyhuoneeseen ja "remonttipuolelle" (=odotussali, keittiö, iso vessa ja kodinhoitohuone) ja oikealla on pikkuvessa. Remonttipuolelle johtava ovi on juuri se, jonka kaivoin esille vanerien alta, mutta vaikka korjasin kahvan mekanismin samalla, ovi ei pysy kiinni. Lukon kieli ei osu oikeaan kohtaan vaan se jää noin millin liikaa sivuun.
Minun piti siis keksiä jokin tapa jolla ovi pysyy kiinni kissoista huolimatta ja tässä pääsin laittamaan paappani vanhan maitotonkan hyötykäyttöön. Täytin ensin muovipussin kissanhiekalla (koska hätä ei lue lakia) ja laitoin pussin tonkan sisään painoksi. Tämä systeemi on toiminut varsin kiitettävästi ja pieni tonkka on todella sympaattinen päärynänvihreän oven juurella.


Älkää huomioiko rumaa väliaikaista gyproc-lattiaa liikaa. Se on paikoillaan siihen asti että saamme väliaikaisen keittiön lattian vaihdettua.

Sain myös pienen puuhastelupuuskan ja päällystin syksyllä ostamani pallin ystäväni itse painamalla kankaalla. Kynttiläkruunut ja violetti väri sopivat mielestäni upeasti kaakeliuunin kaveriksi. Ylemmässä kuvassa väri on lähempänä todellisuutta.Tämän kaiken puuhastelun lisäksi uudistin myös blogin ulkonäön, sillä onhan tuota vanhaa katsottu jo vuosi. Halusin testata ikoneita ja kuulisin niistä sekä uudesta ulkonäöstä mieluusti palautetta. Jos joku ei toimi, muokataan.

6 kommenttia:

 1. Rahi on sellainen, että voisi mielellään kököttää minunkin uunini edessä. On joku osannut takoa nätin esineen ja nyt se on saanut kauniin päällisen.Uudistus on osunut kohalleen! Niin myös blogin osalta, sieltähän löytyi paljon luettavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rahi tarttui syksyllä mukaan Joensuun Fidasta ja on kyllä erinomainen löytö. Sattui korkeutensa puolesta olemaan tarpeeksi korkea, jotta puita lisätessä on hyvä istua. :) kangasta taas olen hautonut jo useamman vuoden "sitä oikeaa hetkeä" varten, ja sitä jäi vielä jäljelle vaikkapa sohvatyynyjä varten. Täytyy miettiä mihin käytän loput, sillä kangas on uniikkia eikä sitä saa lisää jos sattuu hassusti.

   Kiitos palautteestasi! :)

   Poista
 2. Mistä lie löytynyt noin kaunis kangas ? Ihana seurata kuinka talo herää eloon =) -mom-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kangas on Ninan omaa tuotantoa hänen ammattikorkeaopintojensa ajalta. :)

   Poista
 3. Vaikka meidän vessa on pieni ja kapea, teillä taitaa olla vielä kapeampi. Me ollaan jossain noin 90 cm:ssä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitän ilmaan villin veikkauksen, että pikkuvessa olisi kokoluokkaa 80x180cm. Voisihan sen tietty tarkastusmitata nyt kun lähes kaikki paneelit ovat paikoillaan ja seinä on muuten paljaana.

   Hyvin siellä kuitenkin mahtuu olemaan. :)

   Poista