17.5.2016

Edistystä, viimeinkin!

First things first: Viemäriongelma on ratkaistu!
Vanhempani kävivät vapun jälkeen kylässä ja kahden ylimääräisen ihmisen aiheuttama vedenkäyttö riitti siihen, että viemärivedet nousivat taas ylös. Välitimme tästä heti tiedon remonttifirmaan ja tällä kertaa asiamme otettiin vakavasti, joten heti seuraavana päivänä loka-auto tuli hoitamaan koko viemärin auki firman piikkiin. Parinkymmenen metrin matkalle syötettiin noin viisisataa litraa vettä, jonka jälkeen villatukos lähti irti. Nyt viemäri on toiminut hyvin, eikä keittiönkään allas pulputa enää.
Kohta uskalletaan asentaa pysyvä pönttökin pikkuvessaan!

Vanhempani saavat aina aikaan uskomattoman energiapläjäyksen käynneillään, eli usein käy niin että yhden kyläilyviikonlopun aikana asemalla saadaan enemmän aikaan kuin kuukauden aikana yhteensä.

Tällä kertaa keittiön kattoa saatiin huimasti eteenpäin ja se on noin metriä vaille valmis!


Eikö ole ihana väri? Kuvan keskusta toistaa oikean värin ehkä parhaiten ja lattiaan tulee vielä kirkkaampi keltainen. Keittiö on huone, jossa keltainen väri tuntuu toimivan varsin mainiosti, etenkin kun ilta-aurinko paahtaa tuolle puolelle taloa ja tekee kaikista väreistä paljon syvempiä ja herkullisempia.

Homma tosin tyssäsi loppuvaiheessa. Aloin saamaan asentohuimausoireita, enkä varmasti olisi pysynyt tikkailla vajaa neljän metrin korkeudessa, joten nyt odotellaan että olo on varmempi. Kunhan päästään jatkamaan hommaa, ei mene pitkään että katto on valmis.

Vierailuviikonlopun aikana saatiin tehtyä paljon myös pihan puolella. Villiintynyttä orapihlaja-aitaa karsittiin, kaksikymmentä vuotta hoitamatta olleita marjapuskia leikattiin, pihaa haravoitiin, maakellarin sisäänkäyntiä siistittiin (vaikka itse kellari on vielä täysin retuperällä) ja mikä ihaninta: jalosyreeneistä alettiin muotoilla taas syreenimajaa!


Täällä on joskus aiemminkin ollut syreenimaja, mutta se oli ajan saatossa villiintynyt ja pöheköitynyt. Nyt majan sisällä mahtuu istumaan ja vaikka syömään. Oksia pitää vielä tukea naruilla tien puolelta, mutta muuten näyttää aika kivalta.

Eilisiltana aloitimme operaatio tontin rajaamisen. Sillä välin kun säästämme kunnon aitoja varten, aloimme ohjaamaan liikennettä asemalaiturille lapuin ja naruin. Aitojen saamiseen menee kyllä vielä aikaa, mutta tässä vaiheessa on tärkeää saada VR:n asiakkaat kulkemaan kaavaan merkatusta kohdasta, jotta myöhemmin kukaan ei yritä oikaista koira-aitauksen ja etupihan läpi. (Tervetuloa kieltovaltioon!)

Tässä vielä päivän piristys: Kävin eilen Fidassa, josta löysin kivaa Bårastapeterin kukkatapettia älyttömän edullisesti. Rullia ei saanut avata, mutta luotin siihen että kuvio on tarpeeksi kiva isompaa vessaa varten. Kotiin päästyäni avasin yhden rullan ja hajosin heti. Tapetti on täynnä ihania kukkia ja teemaan (jollain tavalla loogisesti?) liittyviä lempiviä ihmisiä!


Siis mitä ihmettä suunnittelija on ajatellut? Räkätin tälle varmaan vartin, sillä pariskunnista ei näkynyt jälkeäkään avaamattomissa rullissa. Oudointa tapetissa on kaikkien hässivien ihmisten keskellä mukavia rupatteleva eläkeläispariskunta (vasen ylälaita). SIIS MITÄ?!
Näitä on nyt sit neljä rullaa, enkä yhtään tiedä mitä niillä tekisin. :D

12 kommenttia:

 1. Nyt on kyllä niin jäätävä tapetti, että huh huh! :D

  VastaaPoista
 2. Viemärin toimiminen on iso asia joten onnea siitä ja edistymisestä myös. Aikamoinen tapetti. Ulkokuvia pihalta olisi kiva nähdä lisää. M

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan ulkokuvia lisää tulevissa postauksissa! Nyt etenkin kun kevät alkaa muuttua kesäksi, tulee ulkonakin oltua enempi ja siellä tapahtuvaa edistystä raportoin tännekin. :)

   Poista
 3. Ihanaa taas lukea edistymisestä ! Kumma miten näin blogista luettuna kaikki näyttää paljon seesteisemmältä kuin paikan päällä =) - mom -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa meidän elämä yhtä seesteistä kuin miltä se blogissa vaikuttaa. :D

   Poista
 4. Onneksi olkoon vetävän viemärin johdosta! Ja keittiön katosta ja edistyvästä pihasta. Tapettien tapetti - eivät varmaan Fidallakaan tienneet, mitä myivät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Luulen että Fidan tädit olisivat saaneet pienen sätkyn ja rullat olisivat lentäneet roskikseen alta aikayksikön. :D

   Poista
 5. Veikeä tapetti. Ja aika veikeä oli matkustajien ohjauskin. Kävin tutustumassa ihan paikan päällä. En uskaltautunut pihapiiriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aikaa joudutaan jatkamaan veikeällä ratkaisulla pihapiirissä, toivottavasti ei vaikuta ulkopuolisten silmissä ihan kamalan kiukkuiselta ohjaamiselta. :)

   Poista
 6. No eikö tuo nyt ole aika sopiva vessan tapetiksi? Herättää keskustelua, ei varmaan jokainen katso noin tarkkaan.

  Olette saaneet hurjasti aikaiseksi. Meilläkin on keittiössä(kin) keltaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tapetti olisi kyllä loistava conversation piece. Olen vähän kahden vaiheilla nyt. Tapetti on niin järjettömän kamala ja törkeä, ettei tuollaista kehtaisi laittaa etenkään näin vanhaan taloon, mutta toisaalta koska tapetti on niin kamala, se on alkanut myös olla jollain tavalla hauska. :D Katsotaan nyt, onko meillä rahat tarpeeksi tiukalla että tuota tapettia olisi pakko käyttää.

   "Hurjasti" tuntuu pahasti liioitellulta, mutta kiitos. Kaipa se tästä taas kohta etenee. Mitä nyt tänään tuli taas viemäristä vedet ylös, eli palaamme jälleen vanhan ongelman pariin.

   Keltainen on ihana väri keittiöön, kodikas ja pirteä, juuri sopiva aamun piristäjä. :)

   Poista