4.9.2016

Paluu kesälaitumilta

Voi että on kirjoittamisen jatkaminen on tuntunut vaivalloiselta näin kesän jäljiltä, mutta onneksi minulla on ihania ja motivoivia lukijoita kiskomassa minua takaisin blogin pariin!
Kesä on hurahtanut hurjaa vauhtia ohi ja vaikka vietinkin kuukauden lomaa, olen ollut suurimman osan ajasta täysin kiinni opiskeluhommissa. Syyslukukauden alettua en ole saanut yhtään enempää aikaa remontoinnille, mutta oma fiilis on ollut parempi kesän jäljiltä ja siksi jaksamista on riittänyt myös aseman kunnostamiseen.

Varmasti suurin kesän aikana tapahtunut muutos on kylpyhuoneen edistyminen. Valmista ei vielä ole, mutta nyt sentään pääsemme jo suihkuun omassa kodissamme! Tuli meinaan käytyä aika paljon järvessä kesän aikana sillä välillä kun viimeistelimme kylppäriä suihkuvalmiiksi.

Kylpyhuoneen seiniin ja listoihin on nyt saatu maali ja laatoituksen saumat on vedetty silikonilla (tosin kuva on otettu päivää ennen silikonin laittamista). Seinät on maalattu Tikkurilan Luja-menetelmää käyttäen, vaikka vesirasitus näillä maalatuilla alueilla onkin olematon pian asennettavan suihkuseinän ansiosta. Tuo Luja on muuten harvinaisen viheliäinen maali! Tuntui siltä, ettei seinä peittynyt millään ja jälki oli epätasaista. Raivostuttavaa! Maalikerroksia tulikin lopuksi neljä ja tähän lopetetaan ihan vain siksi, ettemme enää viitsi ostaa uutta purkkia mokomaa litkua.


Maalausvaiheen vaikeuksista huolimatta väristä tuli kiva ja olen edelleen sitä mieltä, että petrooli sopii todella hyvin kylpyhuoneen värimaailmaan. Uulan Ovi- ja ikkunamaalilla maalatut valkeat listat tekevät tilasta ryhdikkään ja sopivat hienosti talon henkeen. Kattolistat puuttuvat vielä, mutta nekin laitetaan paikoilleen aikanaan. Ammetta aletaan seuraavaksi asettelemaan paikoilleen, juuri oikeaan aikaan jos minulta kysytään. Pimenevinä iltoina onkin sitten rentouttavaa lillua vaahtokylvyssä ja ihastella kättensä jälkeä.


Syksyn saapuminen tarkoittaa toki myös lämmistyskauden aloittelemista vähitellen. Tilasimme jälleen seitsemän kuutiota klapeja Ilomantsista ja pinosimme satsin eilen liiteriin odottelemaan ilmojen viilenemistä.


Tuunasimme myös Liikenneviraston piuhojen suojana olleesta kopista pienen puusuojan takaoven viereen juuri niitä inhottavimpia pakkasiltoja ajatellen. Klapeja on sitten huomattavasti miellyttävämpi napsia ovenpielestä kun on kylmä ja yöllä on satanut puoli metriä lunta, eikä liiteriin pääse ilman lumilapiota.


Nyt kun kylppäri alkaa olemaan pikkuhiljaa käyttökunnossa, olemme voineet vähitellen suunnata huomiomme keittiöön. Kulmassa oleva palomuuri sai jo yhden kerroksen uutta väriä pintaansa ja toinen kerros maalaillaan huomenissa. Kuvassa maali on vielä märkää ja siksi jälki on vähintäänkin epätasaista.


Olen pyöritellyt mielessäni montaa maalivaihtoehtoa lattiaa varten ja olen tällä hetkellä päätymässä Sateenkaarivärien Lakkaöljymaaliin. Luultavasti lopputulos on liian kiiltävä omaan makuuni, mutta ykkösvaihtoehtoani Uulan Puulattiamaalia ei saakaan sävytettyä Tikkurilan värikartan mukaan. On muuten pikkuisen hämäävää kun jo muualla talossa käytettyä Intoa sävytetään nimenomaan Tikkurilan sävyillä, mutta sitten tuo Puulattiamaali sekä Ovi- ja ikkunamaali sävytetään Uulan oman värikartan mukaan.

Pitää käydä ensi viikolla Joensuussa Satenkaarimaalien jälleenmyyjällä ja kysellä vähän enemmän tuon Lakkaöljymaalin sävyttämisestä. Tästä on hyvä jatkaa.

2 kommenttia:

  1. Aaahhhh..ihanaa...! +mom

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla kuulumisia. Mukava huomata että olette saaneet kypyhuonetta eteenpäin. M

    VastaaPoista